Hylden

2020-03-15

Et større projekt er efterhånden nået til vejs ende! Mit første projekt med håndlavede træsamlinger i det hårde, men smukke, egetræ til indendørs brug er der tale om her! Jeanette havde i månedsvis snakket om, hvordan hun så godt kunne tænke sig en lækker hylde i træ til stuen, og jeg anede der mig en rigtig god mulighed for god øvelse i det finere træarbejde med håndværktøj der efterhånden er blevet en stabil hobby for mig.

Kolding Bibliotek

2018-10-25

Biblioteket. Bib. Prøv at smage på ordet. Hvis du lukker øjnene, hvad ser du så for dig? Bøger? Helt sikkert bøger. Hylder? Metervis af hylder — med bøger. En sød og rar bibliotekar? Ja tak. Faciliteter til fordybelse? Ja, masser af komfort. PC-adgang? Selvfølgelig. Film og musik? Nå ja, det har de også. Biblioteket kan så meget. Biblioteket vil så meget. Jeg har set toppen af isbjerget, og det er blot som en isterning i det (før konsekvenserne på klimaet af den industrielle revolution) arktiske hav. (Sorry, var det for meget?)

Mission: Impossible - Fallout

2018-08-08
Rating mangler

Efter mange henvendelser fra mine trofaste læsere på bloggen her, har jeg valgt at eftergive ønsket om en anmeldelse af min seneste biografoplevelse i Odense, hvor Tom Cruise kastede sig ud i nye hæsblæsende stunts og vilde biljagter på det store lærred.

Janne Teller: Odins Ø

2018-03-20

Et gensyn med Janne Teller i det nye år har været en anderledes men interessant oplevelse. Efter at have læst The Martian, kastede jeg mig over Odins Ø af Janne Teller, en forfatter jeg tidligere har været introduceret til (se Intet) og fundet særlig læseværdig. Det var mig derfor naturligt at læse hendes første udgivelse, Odins Ø, da jeg fik den i gave forrige jul.

Gør-det-selv TV-møbel

2018-03-01
Billedviser død

I de forgangne uger har jeg puslet med et lille projekt, som jeg har haft mulighed for at gøre færdigt nu når jeg har haft (og næsten afsluttet) 14 dages "ferie". Efter at være flyttet skulle vi have os et TV-møbel (Tv-bænk) til at stå eller hænge under fjernsynet med plads til PlayStation og diverse. Da vi ikke var tilfredse med hvad vi kunne finde på markedet ifht. design, kvalitet og pris, måtte jeg jo lave det selv!

Andy Weir: The Martian

2018-01-25

Efter en længere læsepause, har jeg igen prioriteret jævnlig læsning. Denne gang gik det ud over en science fiction roman af Andy Weir: The Martian. Bogen er filmatiseret under samme titel, og nyder ganske stor popularitet (8.0/10 på IMDB).

Paulo Coelho: The alchemist

2017-02-06

'The Alchemist' er en særegen fabel om en simpel fårehyrde fra Andalusien (sydlige Spanien), der drager ud på en fantastisk færd i jagten på hans inderste og mest dybfølte drøm.

Khaled Hosseini: Drageløberen

2017-01-22

Bogen mange åbenbart har fået serveret i folkeskolen, har jeg først i midten af mine tyvere stiftet bekendtskab med. Khaled Hosseini har skrevet en roman om en ganske rørende og følelsesladet historie, som tager udgangspunkt i kontrasten mellem det Afghanistan der engang var, og det Afghanistan der fulgte, ovenpå de mange krige, konflikter og forfærdeligheder der har fundet sted siden slutningen af 70`erne, hvor Sovjetunionens militær indtræffer i Afghanistan.

Intet

2016-01-28

Intet af Janne Teller er kategoriseret som en børnebog, men med det utroligt (og evigt) aktuelle tema den behandler, synes jeg denne kategorisering af for snæver. Den kan i lige så høj grad henvende sig til alle aldre, med dens provokerende og tankevækkende historie om 7.A's forsøg på at finde betydning og meningen med livet og alting.

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

2016-01-27

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy er en af de sjoveste bøger jeg har læst¹ længe. Det viser sig at Douglas Adams er noget af en spasmager, og har en helt utroligt dejlig fantasi. Med frisk, skør humor følger vi Arthur Dent, hvis hus er på vej til at blive udslettet — sammen med resten af Jorden. Ved et tilfælde er hans bedste ven en alien, tilmed en tomlende (som i: blaffer) en af slagsen. Før man har set sig om, suser de gennem det ydre rum, med ikke så meget andet end deres håndklæder og en sær bog med påskriften: "DON'T PANIC".

Stephen King: 22.11.63

2015-11-03

Stephen King har forsøgt sig med en spændingsroman omhandlende en middelaldrende gymnasielærers forsøg på at forhindre mordet på John. F. Kennedy — efter at have opdaget en tidstunnel der fører tilbage til 1958. Men tiden er genstridig, og gør modstand. Den modsætter sig at blive ændret. Titlen er 22.11.63, formatet er bog.

Running visualizer

2015-10-13
Døde links!

After a successful half marathon first Sunday this month, I really came to realize how much I love and enjoy running. Therefore I wanted to do a small project based on my workout data that I have gathered over the past year or so. runviz is a direct consequence of this.

Mario Puzo: The Godfather

2015-08-13

En af de mest bedste cinematiske oplevelser jeg har oplevet er utvivlsomt Coppolas The Godfather film fra 1972. Filmens grundlag, bestselleren af Mario Puzo med samme titel, The Godfather, er ingen undtagelse! I et hæsblæsende tempo og med et omfattende persongalleri af interessante italienere og amerikanere, fortæller Puzo om den indflydelsesrige mafiafamilie Corleone, og om Don'ens storhed og fald.

George Orwell: Animal Farm

2015-08-07

Politisk satire fra tiden før og under II. Verdenskrig er ikke umiddelbart en beskrivelse af min foretrukne genre, når jeg vælger at kaste mig over bogformatet. Men efter at have læst Orwell's fremragende dystopiske roman Nineteen Eighty-Four (1984) var jeg mere end parat til at kaste mig ud i endnu et George's roste mesterværker; for det er helt sikkert hvad Animal Farm er, et mesterværk.

Grundstof oversætter

2015-06-12

Phosphorus Yttrium Thorium Oxygen Nitrogen Iodine Sulfur Nitrogen Iodine Cerium. Jeg blev i aftes inspireret af et indlæg på reddit; en studerende der i årbogen har været kreativ og skrevet en række grundstoffer, som via deres kemiske symboler kan give en anden betydning. I eksemplet var dette budskub mindre stuerent, men det kan jo være sagen uvedkommende.

Harry Potter and the Methods of Rationality

2015-06-03

Harry Potter and the Methods of Rationality (HPMOR) er en fanfiction skrevet af Eliezer Yudkowsky, startet i 2010 og med udgivelse af sidste kapitel på Pi day (d. 14. marts). Historien er naturligvis sat i Harry Potter universet, dog med præmissen om at Harry James Potter-Evans-Verres er vokset op hos hans tante Petunia og hendes mand, Michael Verres-Evans, en Universitets professor. Harry er et vidunderbarn med utrolige analytiske egenskaber og grundig viden indenfor videnskaberne og litteratur. Hans møde, og hans tilgang til den magiske verden, er utrolig velskrevet, morsom, lærerig, og ikke mindst, rationel.

Lord of the Flies

2015-06-01

En ægte klassiker er Lord of the Flies, skrevet af William Golding, og udgivet i 1954. Helt kort, omhandler den en flok britiske skoledrenge, der er havnet på en øde, tropisk ø efter et flystyrt. Uden voksne og autoriteter må de derfor selv sørge for overlevelse, lov, og orden.

Moby Dick; or, the whale

2015-05-02

"Moby Dick; or, the whale" af Herman Melville er en storslået fortælling om den monomane skibskaptajn Ahab og hans evige mission om at nedkæmpe det store søuhyre: den berygtede kaskelothval (engelsk: sperm whale) Moby Dick.

Månedens bog

2015-01-29

Et nyt koncept er opstået i min bevisthed; en idé, en tanke, et mål. Jeg har længe tumlet med ideen om, og lysten til, at læse mere. Simpelt kan man vel sige, og på sin vis har jeg nok aldrig læst så meget som jeg gør i dag. Men på en anden måde; ikke SMS'er eller fjollede snapchat-beskeder. Ikke korte og populistiske nyhedsartikler. Ikke dumsmarte reddit-posts eller "revolutionerende" sundhedsindslag.

Chickorato (Alpha)

2014-11-23

This saturday I suddenly felt inspired to implement on of my recent favourite board games. A game inspired by LEGO's Kokoriko, in which the players fight to gather the most eggs until finally the golden egg is obtained, which counts for 3. Eggs can be stolen from each other, or your chicken farm can increase your inventory.

Running piskel

2014-10-26

So, I recently heard of this webapp for pixel art and animation, Piskel, and I had a few spare minutes, so I tried to run it as a desktop application too — just for the heck of it. (Of course it should be noted, that I could still just use the app in the browser, no problem there.)

BaconGameJam 08

2014-10-17
Døde links!

I am in! I hope to participate in the BaconGameJam; the reddit-organized 48-hour game jam. The 8th event (my first!) will take place this weekend, that is from saturday the 18th of october at 00:00 (UTC+1) and 48 hours forwards (i.e. the night between friday and saturday).

Ninja Academy

2014-10-13

I et blændende tempo starter Ninja Academy. De to bedste elever kæmper i en fantastisk duel om æren og retten til de gyldne ninja våben. Med bedskidte tricks vinder den onde elev, men bliver afvist af den gamle sensei. Og dermed er scenen sat for et rasende rivalri og et uforløst opgør.

Wavefront Implementation

2014-10-04
Døde links!

En stille torsdag aften blev pludselig dedikeret til implementeringen af wavefront algoritmen til at finde korteste vej gennem et diskret arbejdsrum med forhindringer; dvs. fx en labyrint repræsenteret i et billede.

Jensen

2014-09-28

"Jensen; det er blot en massebetegnelse", sagde han, hvorefter forsamlingen brød ud i storslået latter.

Prægtig er ræven!

2014-09-21

Det er sent på aftenen. Natten sænker sig over den dybe, tætte bøgeskov. En let tåge sænker sig; stilheden er total. Men bag en rønnebærbusk står den. Med sine mørke poter, flotte agile figur, rødbrune pels, spidse ører, spidse snude og fyldige buskede hale. Ræven. Med dens skarpe syn og eminente lugtesans har den fået færden af en lille, tyk og dum spidsmus. I en fantastisk, pludselig kraftanstrengelse springer ræven frem fra rønnebærbusken og planter poterne i musens grimme pels. Musen blev den prægtige rævs sene aftensmad.

Det skal være skidt, før det kan blive godt

2014-09-13
Døde links!

Jeg havde lige afsluttet et projekt (mit 3D WebGL spil foxescape) og havde naturligvis brug for at få det ud til verden. I et ualmindelig dumt øjeblik ender jeg med at overskrive databasen på min hjemmeside med en halvt år ældre version. At rive sig selv i håret, og bande højlydt hjalp ikke meget.

Løberseminar på SDU

2013-11-11

Jeg var i år deltager ved Løberseminaret afholdt på mit universitet, SDU. Det viste sig at være et fantastisk arrangement, som jeg klart vil anbefale.

Strømsvigt

2013-10-28

Sikken et vejr, sikke forhold. Her i Odense tog blæsten virkelig fat, og det resulterede i en forfærdelig oplevelse, der rystede mig i min grundvold.

Tour de Fyn - cykling i de fynske alper

2013-07-12

Denne sommer har jeg ikke tænkt mig at spendere udelukkende på "kontoret". Foruden et smut til Spanien, med sol, vin, og spændende oplevelser, har jeg ingen planer for mine 2 måneders ferie, hvoraf ¼ allerede er gået! Så derfor har en impulsiv, tilbagevendende handling medført et mål for min ferie. Jeg har sat mig for at udforske fyn, som er øen hvor jeg har fundet mig tilrette. Jeg har indtil videre udvalgt mig en håndfuld byer og steder, som jeg ønsker at besøge... på cykel naturligvis! Jeg har primært haft de ved-vandet-beliggende lokaliteter i sigtekornet; Faaborg, Svendborg, Assens, Nyborg, Kerteminde, Fyns Hoved, Bogense og Middelfart er indtil videre på listen.

HTML/CSS: Checkbox styling

2013-06-09
Døde links!

Selv i år 2013, står det med flere HTML-elementer sløvt til hvad angår muligheden for styling af disse. Dette gælder bl.a. de såkaldte checkboxes. Men fortvivl ej, med en smule CSS og (valgfrit) lidt javascript kan du selv bestemme hvordan du ønsker at de fremstår på siden.

Ny hjemmeside

2013-06-09

Så er der godt nok sket noget på min hjemmeside. Og denne gang er det ikke kun designet, der har fået en ordentlig overhaling. Jeg har, som udlagt i en tidligere blogpost, begivet mig ud i et nyt PHP framework; denne gang det utroligt populære Laravel.

DTU RoboCup - Ankommet

2013-04-09

Så er vi ankommet til konkurrencen i DTU RoboCup 2013. Der er testkørsler hele dagen (tirsdag), hvor kvalifikationsrunden ligger onsdag kl. 13:00. De 15 bedste robotter (flest point) går da videre til finalen, der finder sted torsdag kl. 11:00.

DTU Robocup - here we come!

2013-04-04

Så har fornuften lidt et svidende nederlag til sin evige ærkerival: passionen! For stik imod al sund rationel tankegang er det blevet besluttet at vi igen i år vil deltage ved DTU Robocup! Jeg må indrømme at jeg til at begynde med havde stor skepsis for denne beslutning - men man har et standpunkt... (jaja).

Webudviklingsresourcer

2013-03-21

Puha, det er svært at oversætte en ellers fin titel på engelsk: Webdevelopment resources. Denne blogpost er dedikeret til et udpluk af mine egne resourcer inden for webudvikling. En række links og anbefalinger til værktøjer og især frameworks. Denne blogpost vil på ingen måde (ikke engang forsøge) at afdække alle muligheder, men mere give et smalt indblik i, hvilke resourcer jeg selv har fundet anvendelige til dato. Jeg ser dog ingen grund til ikke at udforske de mange alternativer.

Markdown og LaTeX med ST2-build

2013-02-04
Døde links!

Jeg har gået og døjet med hvordan man bedst laver noter til undervisningsforberedelse. Jeg har prøvet lidt af hvert, men havde ikke rigtig fundet mig til rette. Ville gerne have en måde at lave små lokale filer, som kunne vises smukt og bl.a. kunne indeholde matematiske formler. Og jeg har fundet den perfekte kombination!

JensenRunner opdateret

2013-01-23
Døde links!

Der er sket en mindre opdatering af min løbe-app Jensen Runner. Jeg har tilføjet (indtil videre meget simpel) "social" funktionalitet til app'en. Dvs. man nu kan følge med i de seneste løbetider for andre brugere. Funktionaliteten er dog deaktiveret som standard - så dine løbetider er ikke offentlige før du selv vælger det.

Windows8

2013-01-15

Jeg har lige indset, at det udadtil, for alle jer der læser min blog, faktisk kunne forstås på den måde, at jeg brydes mig om Windows 8. At jeg rent faktisk anvender Windows overhovedet. Lad mig blot gøre dette klart; Jeg anvender ikke Windows (længere). Jeg brydes mig ikke om Windows. Linux > Windows. Mit foretrukne og nuværende operativ-system er Ubuntu (12.04 LTS).

Aseprite virker!

2012-12-16

Så skete det endelig! Jeg har endelig fået ASEPRITE, som jeg tidligere har skrevet om, til at virke på min linux-maskine! Jeg faldt pludselig over trangen til at give det et nyt forsøg, da jeg tilfældigvis snublede den ikke-virkende installation. I stedet for at prøve at installere en deb-pakke, ville jeg prøve selv at compile fra source-koden. Det viste sig at involvere et par hurdles, men efter at have læst lidt på nettet og fundet frem til missing packages, som det afhgang af, fik jeg det endelig compileret korrekt.

Største fælles divisor og Euklids algoritme

2012-12-07
Døde links!

I Diskrete Metoder til Datalogi på Universitet har vi beskæftiget os rigtig meget med største fælles divisor, kongruenser, modulo-operatoren og Euklids (udvidede) algoritme. Jeg har derfor i den forbindelse skrevet et lille python script, som udregner største fælles divisor for to tal a og b, finder invers af a modulo b, etc.

Dualbooting Ubuntu og Windows8

2012-10-22

Efter min installation af Windows8, gik det langsomt op for mig, at jeg ikke længere var istand til at boote til mit foretrukne operativsystem, Ubuntu. Ved installationen havde Windows8 naturligvis overskrevet bootloaderen, så det var mig kun muligt at køre Windows8. For at genetablere muligheden for at boote fra begge systemer (valg ved opstart), måtte jeg geninstallere GRUB. Dette viste sig at være utroligt nemt, ved først at boote fra min USB-pen med Ubuntu12.04 installeret, og derfra installere og køre boot-repair. Et smart lille tool, som geninstallerer GRUB. Hvis jeg havde set det noget før, havde jeg muligvis prøvet at gøre det via terminalen, men det fik jeg ikke prøvet.

Førstehåndsindtryk af Windows8

2012-10-22

Jeg har her til aften installeret Windows 8, og det er faktisk første gang jeg rigtig har stiftet bekendtskab med Microsofts nyeste styresystem. Det er markant anderledes end hvad man hidtil har identificeret Windows med, hvor det gør op med den velkendte "start-knap" og skriveborg, hvilket er erstattet med en "metro-brugerflade", kendt fra WindowsPhone - ideen er, at apps og widgets er organiseret i fliser. Skrivebordet findes dog stadig, men det er gemt af vejen og bruges ikke så meget i den daglige brug. Det er altså et af de største nyskabelser og ændringer jeg nogensinde har været vidne til, fra Microsofts side, og i første omgang er det spændende.

Fifa13 bugs

2012-10-16

Jeg har nu spillet FIFA13 i en del timer, hvor jeg både har stiftet bekendtskab med FifaUltimateTeam, Sæsoner og karriere mode. Indtrykket har været yderst positivt indtil videre, hvor jeg især er overrasket over de mange muligheder inden for Fifa Ultimate Team, både online og offline. Men jeg tilbragt det meste af min tid med karriere-delen, hvor jeg er startet en karriere med Swansea City i Premier League.

FIFA13

2012-10-08

Så er det uundgåelige sket. Jeg har anskaffet mig det næste skud på stammen i EA's fodboldspilsserie FIFA. Jeg står inde med de seneste 3 spil i serien til PS3 (FIFA10, FIFA11 og FIFA12) og det har altid været min primære spil-interesse på konsollen - så det kan ikke komme som et chok for de fleste. Jeg ser umådeligt frem til, hvilken oplevelse der venter mig i FIFA13. Af DEMO'en oplevede man straks forbedringer på flere fronter, hvoraf den mest markante er at finde i boldomgangen, hvor førstegangsberøringer er blevet mere tilfældige og afhængende af fart, balance, osv. Dette øger realismen, som i forvejen er på et fantastisk niveau.

Vidunderlige LaTeX

2012-09-24

Efter jeg er begyndt på UNI, har jeg også måttet tage min rapport-skrivning op til revision. Jeg anvender ikke længere Microsoft Office, da jeg udelukkende anvender Ubuntu Linux. Indtil nu har jeg anvendt LibreOffice til diverse små dokumenter. Men til rapportskrivning tager det sit at justere udseendet, så man får et professionelt look og feel. Tilmed er det indbyggede matematik-modul i LibreOffice ikke noget at skrive hjem om - jo, der er en fin konsol, hvor man kan skrive de matematiske udtryk, men det virker stadig ikke super godt integreret med resten af programmet.

Så er jeg på plads

2012-09-02

Så er jeg endelig kommet på plads i min nye lejlighed i Odense! Det tog også hele søndagen at flytte ind - også med god hjælp fra familien + Mia. Så nu glæder jeg mig enormt til at studiet for alvor starter.

Personlig omvæltning og spil programmering

2012-08-29

Jeg må siges at stå over for en personlig omvæltning af karakter. Jeg er nemlig midt i processen "at flytte hjemmefra". Har været igang med at pakke i går, og planen er at skulle færdiggøre dét projekt i dag. Så jeg vil formodentlig ikke have mulighed for at "blogge" de næste par dage.

Aseprite crash

2012-08-27

Jeg må desværre bekende, at jeg endnu ikke har været istand til at køre det stykke software jeg omtalte i min tidligere blogpost; Aseprite "Allegro Sprite Editor". Hver gang jeg kører programmet, crasher det og "fryser" hvis jeg prøver at anvende et af menupunkterne (fx new file, open file, etc.). Så desværre har jeg ikke kunnet teste og anvende programmet - det ser ellers ud til at være lige hvad jeg havde brug for. Så jeg tror desværre jeg må søge videre efter et program som har den ønskede funktionalitet og tilmed er kompatibelt med mit system. Jeg er på randen til frustration over ikke at have noget grafisk software på min laptop. Måske man skulle overveje at installere Paint.NET vha. Wine? Det må dog siges at være absolut sidste udvej.

Tegneprogram / billedebehandlingsprogram for Linux

2012-08-26

Selvom jeg ofte priser mig lykkelig for mit skifte til Linux (Ubuntu 12.04) tidligere på året, har der været især én ting jeg endnu ikke har fået på plads; et godt og solidt billede-behandlingsprogram til Linux. Jo, jeg er godt klar over at der er noget der hedder "Gimp". Nej, det jeg har ledt (forgæves indtil videre) efter er et alternativ til det fremragende stykke software jeg anvendte under Windows: Paint.NET. Det var virkelig godt. Solidt, nemt og intuitivt at anvende, uden tusindvis af funktioner man sikkert aldrig får brug for. Og hvis man ønsker yderligere funktionalitet er der mange plugins at hente online.

RSS feeds - Man skal jo lige lære det

2012-08-24

Nu har jeg fået tilføjet et RSS-feed til min hjemmeside, så man nu kan tilføje min blog til sine "subscriptions" eller abonnementer. Men det var dog lidt bøvlet. Da jeg først fandt frem til en god RSS-validator elinerede jeg de fleste problemer. Men indtil sidst, var jeg ikke istand til at kunne læse mit RSS feed via hverken iGoogle (hvilket jeg foretrækker) eller fx Google's Reader. Det skyldtes en fejl, som jeg ikke så skrevet nogle steder kunne give problemer. Det skyldtes simpelthen, at mit link sluttede med "feed" (fx http://snemanden.com/page/feed). Så da jeg ændrede dette til http://snemanden.com/page/rss virkede det perfekt.

Begyndt på spilprogrammering igen

2012-08-23

Så er jeg begyndt at lave spil igen. Og det er dejligt og forfriskende. Der er naturligvis en del der skal genindlæres, men det er super fedt. I øjeblikket laver jeg spil i python med pygame. Det er super nemt at gå til, og har massevis af dokumentation, tutorials og eksempler på nettet.

SSD - Det bedste du kan gøre for din computer

2012-08-22

Jeg valgte for nylig at opgradere min Sony Vaio med en harddisk. Dertil valgte jeg at smide lidt ekstra af min sparsomme pengebeholdning efter en lille fætter på 128 GB. En stor i nedgang i lager kapacitet, hvor jeg før havde omkring 500 GB. Jeg var i starten bekymret for den mindre mængde plads, især da jeg på længere sigt regner med at have to operativ systemer kørende på maskinen.

Nyt design

2012-08-21

Så skulle der ske lidt på SneManden.com - denne gang har jeg forsøgt at gå i en helt anden retning, ikke bare designmæssigt, men også funktionalitetsmæssigt. Nøgleordet er minimalisme.

Status på SneManden.com

2012-08-21

Min hjemmeside har længe stået for fald. Det er ikke første gang den har gjort det, og jeg gav den ellers et fin overhaling for en del måneder siden. Men jeg indså hurtigt, at designet desværre var for gnidret; bokse i kasser i båse. Jeg kan rigtig godt lide at sætte ting i kasser og båse, men jeg måtte sande, at dette var gået for vidt. Så i dag, hvor jeg ingen konkrette planer havde for aftenens forløb, satte jeg mig for at revolutionere SneManden.com. Og jeg synes det er gået meget fint.