Løberseminar på SDU

2013-11-11

Jeg var i år deltager ved Løberseminaret afholdt på mit universitet, SDU. Det viste sig at være et fantastisk arrangement, som jeg klart vil anbefale.

Løberseminaret bestod af en lang række foredrag, hvoraf nogle var kombineret med praktiske øvelser, som man kunne melde sig på. Jeg kan derfor kun tage udgangspunkt i de sessioner jeg selv var tilmeldt.

Jeg havde bl.a. meldt mig på fremvisning af både SDU's nye atletikanlæg samt fremvisning af deres højteknologiske fitnesscenter til Idrætsstuderende. Begge disse var fantastiske; alle de fede maskiner de havde i centret var imponerende, og især et løbebånd uden motor var sjovt at prøve (lavet, sådan at det udelukkende er din egen bevægelse der styrer båndet); men yderligere var det utrolig spændende at få en introduktion til atletikanlægget, som er åbent for alle. Da jeg bor mindre end 200 m fra anlægget er det oplagt for mig at bruge de muligheder det tilbyder.

Seminaret havde også to foredrag der var fastlagt i programmet på forhånd. Og begge disse var virkelig fantastiske og overraskede positivt. Ved Martin Kreutzer fik vi et billede af, hvor vigtig kosten er for at præstere det bedste der er os muligt. Han præsenterede os bl.a. for 2 kostråd, som måske vil overraske mange;

  • 1000 gram frugt og grønt om dagen
  • 75 gram fed fisk om dagen

Dét er en del mere end hvad fødevarestyrelsen dagligt anbefaler, men pointen var netop også, at dette jo er målrettet mennesker med et højere behov for vigtige byggesten fra kosten.

Det andet foredrag var ved Jesper Olsen, der med World Run I og II har, til bens, tilbagelagt 37.000 km omkring Jorden. De mange kulturer og mennesker han har mødt, de utrolige oplevelser og episoder han har været udsat for, og den utrolige natur og omgivelser han har set var fascinerende at høre om. Og hans budskab om, at løb er noget universelt, der bringer mennesker tættere sammen på tværs af kulturer, religion, køn og politisk overbevisning, var interessant.

Et foredrag, der efterfølgende kom lidt bag på mig, var om motivation og mentaltræning ved Kristoffer Henriksen. Udover at jeg var stærkt provokeret, idet han på et slide havde en Bulbasaur og derpå refererede til den som "en lille djævel", var der nogle stærke udsagn som jeg selv ser som en af mine personlige værdier. At præstere sportsligt handler i høj grad om at fokusere på opgaven - og dermed at være istand til at være tilstede i nuet. Noget jeg også i andre sammenhænge forsøger at efterleve.

Sammen med mine løbeentusiastiske forældre havde jeg en virkelig god dag, med mange indtryk. Jeg ser frem til at prøve at bruge nogle af de værktøjer og den indsigt jeg har fået, i min dagligdag. Og jeg ser frem til, forhåbentlig, igen at deltage i Løberseminaret til næste år.