Paulo Coelho: The alchemist

2017-02-06

'The Alchemist' er en særegen fabel om en simpel fårehyrde fra Andalusien (sydlige Spanien), der drager ud på en fantastisk færd i jagten på hans inderste og mest dybfølte drøm.

Omtalt blot som 'the boy' kender vi ikke meget til hovedpersonens identitet. Men af eget valg ønsker han at være fårehyrde, for det er ham bekendt den eneste måde hvorpå han kan rejse.

Bogen, som er ganske let læst, konsumerede jeg i løbet af weekenden, på i alt et par timer. Men der har været tale om en intens oplevelse. Sprogbruget i bogen er fængende, og historien ligefrem (på en god måde). Dermed var jeg hooked fra første færd, og kunne ikke rigtig lægge den fra mig, førend at jeg havde vendt sidste side.

Da bogen er ganske kort, synes jeg ikke at der er færd at redegøre mere for indholdet af bogen, samt komme med mere uddybende indtryk. Jeg synes bogen taler fint for sig selv.

Men det har været en inspirende oplevelse; hoverpersonen i bogen gennemgår en vild forvandling som historien skrider frem, og der er mange gode budskaber gemt på de knap 177 sider.

Coelhos 'The Alchemist' er blevet en af mine favoritter. Jeg kan stærkt anbefale enhver at læse den, og suge til sig af de mange gode budskaber der gemmer sig.

Paulo Coelho: The Alchemist